2 3 4 5

Pròtesi completa sobre implants.

 

La pròtesi completa implantoretinguda és una solució protètica que respon a la necessitat de subjecció de les pròtesis completes convencionals.

Aquesta mena de pròtesis estan indicades per als pacients amb absència total de peces dentals, en què la subjecció de mucosa convencional de les pròtesis completes no satisfà les seves necessitats. Habitualment, les pròtesis completes convencionals presenten mobilitat amb la masticació i la parla, especialment en el maxil·lar inferior, i necessiten amb freqüència l’ús d’adhesius gingivals per evitar aquests desplaçaments.

La pròtesi completa implantoretinguda NO aporta una fixació total a la pròtesi, ja que la funció dels ancoratges sobre els implants és evitar que la pròtesi es desprengui fàcilment del maxil·lar en els moviments de masticació o en la parla.

 

 

Quants implants es necessiten en aquest tipus de tractament?

Habitualment, utilitzem dos implants per al maxil·lar inferior, que es col·loquen a la zona anterior, i quatre per al maxil·lar superior, que es col·loquen repartits per tot el maxil·lar.

Tenen paladar?

Com hem comentat, es tracta de pròtesis completes de disseny convencional, de manera que tindran paladar per donar el suport necessari durant la masticació.

Quines recomanacions he de seguir?

En tractar-se de pròtesis amovibles, és a dir, que vostè pot treure de la boca, només cal que adquireixi els següents hàbits: tregui’s la pròtesi després de cada àpat i raspalli’n suaument les genives; raspalli també els retenidors dels implants i la pròtesi, tant la cara dental com la gingival.

Quin manteniment tenen aquest tipus de pròtesis?

Segons les seves necessitats, realitzarem revisions anuals o semestrals, en què es faran radiografies dels implants, es netejaran en profunditat, es recanviaran, si és necessari, els anells de retenció dels ancoratges i es realitzarà un rebasament de la pròtesi si l’anatomia de la geniva ha canviat durant aquest temps.

Positive SSL