2 3 4 5

Cordals inclosos

Els cordals o queixals del seny són els tercers molars i estan situats a la part  posterior de les arcades dentals.

La seva edat d’erupció està entre els 16 i el 24 anys aproximadament.

En moltes ocasions no tenen espai suficient per a sortir i és quan els anomenem cordals inclosos.

Per la seva posició freqüentment produeixen càries als segons molars i són causants en moltes ocasions de dolor, infeccions i altres alteracions com l’apinyament de les dents, mal de caps, etc…

L’extracció dels queixals de seny és un tractament habitual de cirurgia que es practica en la consulta i amb anestèsia local.

 

Fenestracions de canins inclosos

Els canins inclosos es presenten perquè aquests no tenen l’espai suficient per erupcionar sobre els 12 o 14 anys i es queden retinguts en el maxil·lar.

La fenestració consisteix a eliminar la geniva i l’os que l’envolta perquè amb tècniques d’ortodòncia pugui tornar al seu lloc.

La fenestració dels canins es practica habitualment en la mateixa clínica i sota anestèsia local.

 

Traumatismes facials

Actualment amb la utilització de sistemes de protecció els traumatismes han minvat considerablement. Els accidents esportius han desbancat als accidents de tràfic com a primera causa de fractures facials.

Existeixen molts tipus de fractures facials i és fonamental visitar a un especialista en Cirurgia Maxil·lofacial per a fer-ne un diagnòstic acurat i un tractament precoç.

 

 

 

Tumors facials i de la cavitat oral

Es calcula que el càncer de cap i coll representa, en totes les seves varietats un dels 10 tumors més freqüents.

La nostra formació com Cirurgians Maxil·lofacials ens permet diagnosticar i tractar els tumors de cap i coll, des de els tumors cutanis , tumors de les glàndules salivals i els tumors de la cavitat oral.

Un dels factors fonamentals en la capacitat que tenim de curar un càncer és diagnosticar-lo el més aviat possible, és per aquest motiu que aconsellem almenys una revisió anual i sobretot vigilar d’aprop aquelles lesions que són afavoridores de l’aparició de tumors.

Molts cops el tractament d’aquest tipus de tumor necessita d’especialistes diversos per tal de garantir les majors taxes de curació d’aquestes malalties.

 

 

 

 

Disfunció temporomandibular i bruxisme

Es coneix com a síndrome de disfunció temporo-mandibular a tot un seguit de desordres que impliquen al conjunt de l’articulació temporo-mandibular que és la que articula la mandíbula amb la base del crani i és la responsable dels moviments mandibulars.

Tot i que existeixen diverses causes, el conjunt de símptomes acostuma a ésser similar. Els símptomes habituals són la dificultat per obrir i tancar la boca, el dolor que irradia cap a l’oida, els clics o sorolls articular a l’obrir o tancar la boca, i el mal de cap o de cervicals.

 

 

Donat que existeixen diverses causes és molt important la visita amb l’especialista en Cirurgia Maxil·lofacial per a tenir un correcte diagnòstic i poder establir el millor tractament.

Una de les causes més freqüents de disfunció temporomandibular és el Bruxisme.

El Bruxisme consisteix en l’hàbit, conscient o inconscient, d’estrènyer o rascar les dents.

No totes les persones que pateixen bruxisme presenten disfunció temporomandibular, però és comú en ells la presència de desgastos dentals i hipertonia muscular.

Per aquests casos el disseny i ajust correcte d’una fèrula de descarrega ajudarà a relaxar la musculatura, prevenir els desgastos dentals i corregir l’hàbit de la parafunció.

 

 

Apnea del son

Els especialistes pronostiquen que l’apnea del son serà en un futur molt proper una de les malalties més prevalents en la societat desenvolupada.

L’Apnea Obstructiva del Son provoca que durant el son les nostres vies respiratòries s’obstrueixin i no permetin el correcte flux d’aire i oxigenació de tot el cos. Aquesta manca d’oxigenació durant les hores del son provoca roncs, somnolència diürna, obesitat, hipertensió arterial i moltes altres malalties associades.

És imprescindible un correcte diagnòstic des de les unitats especialitzades en trastorns del son que són els que prescriuran el tractament més adequat.

 

 

En aquells casos en què l’origen es basa en una posició endarrerida de la mandíbula i de la llengua el tractament es pot realitzar amb Dispositius d’Avançament Mandibulars (DAM’s) o amb Cirurgia Ortognàtica d’avançament mandibular.

 

 

 

No dubtis a consultar-me el teu cas si ho necessites. Dr. Enric Ariza.

Positive SSL